Laten we ons
eens voorstellen

Bouwkundig ingenieur

j.suijkerbuijk@skingenieurs.nl

Ing. Joris Suijkerbuijk

Joris Suijkerbuijk begon zijn werkcarrière buiten de bouw, namelijk als werkvoorbereider bij een balkonhekken, schuifpuien en een balkonuitbreidingsbedrijf. Gedurende jaren dat hij hier werkte werden zijn verantwoordelijkheden uitgebreid naar projectleider, waarin hij projecten van A tot Z regelde. Na enkele jaren besloot hij weer terug te keren naar de bouw, dit deed hij bij een aannemingsbedrijf. Hier werkte hij, vooral in bouwteamverband, als werkvoorbereider en zorgde hij dat alles gestroomlijnd liep. Na enkele jaren kreeg hij steeds meer interesse in het invloed uitoefenen op het bouwwerk. Hij besloot de overstap te maken naar van de Beek Bouwadvies in Ede. Na een jaar werkzaam te zijn geweest bij van de Beek Bouwadvies begon hij samen met Davy van der Kolk SK bouwkundig ingenieursbureau

Bouwkundig ingenieur

d.vdkolk@skingenieurs.nl

Ing. Davy van der Kolk

Davy van der Kolk begon zijn werkcarrière als werkvoorbereider bij een groot prefab betonbedrijf. Hier zorgde hij als tekenaar ervoor dat de prefab betonelementen juist geproduceerd werden en hij het contact met de opdrachtgever onderhield. Toen de bouw na enkele jaren weer enigzins hersteld was van de crisis, besloot Davy zich aan te sluiten bij van de Beek Bouwadvies in Ede. Enkele jaren later sloot Joris Suijkerbuijk aan bij het team. Een jaar daarop besloten zij voor zichzelf te beginnen, waardoor SK bouwkundig ingenieursbureau ontstond.

Onze visie

SK Bouwkundig ingenieursbureau is een bedrijf dat zich onderscheidt door zich te specialiseren in zijn vakgebied. Dit doen we mede door een goed luisterend oor te bieden bij de eerste kennismaking en de opdrachtgever van advies te voorzien. Door de jarenlange ervaring is er een doeltreffend en kloppend model te creëren, wat aan de wensen van de opdrachtgever voldoet.

SK Bouwkundig ingenieursbureau is gespecialiseerd in het modelleren van een 3D model in Revit (BIM). Het belangrijkste voordeel is dat het bouwwerk niet alleen is getekend , maar ook is gemodelleerd. Elk element in het bouwwerk dient op elkaar aangesloten te zijn, iets wat enkel in 3D te behalen is. Hierdoor wordt de kans op fouten kleiner (nihil) en krijgt de opdrachtgever het ontwerp wat hij ziet. Daarnaast hebben de objecten specifieke eigenschappen die bouwkundig uitgelezen kunnen worden door derden. Van het 3D model kunnen vervolgens tekeningen gereproduceerd worden die door een aannemer gebruikt kunnen worden voor het realiseren van het bouwwerk.

Historie

De twee hoofdingenieurs van SK bouwkundig ingenieursbureau kwamen elkaar voor het eerst tegen in 2008, waar zij samen de opleiding HTS bouwkunde genoten. Davy van der Kolk had toen der tijd al enkele jaren een studie van MTS bouwkunde erop zitten.

Gedurende de schooljaren begonnen zij een eigen kijk te creëren op de bouw, die gevoed werden door ervaringen en interesses in de praktijk tijdens stageperiodes. Doordat de interesses overeen kwamen hebben zij besloten om in 2011 samen af te studeren, wat in juli 2011 heeft geleid tot een diploma. Na het behalen van het diploma scheiden hun wegen.

In 2017 kwamen zij elkaar weer tegen bij een adviesbureau, waarna een jaar later de krachten gebundeld werden om zodoende SK bouwkundig ingenieursbureau op te richten.